AKS -Kubeadvisor

By | February 28, 2021

Resource limit konfigürasyonu deployment’lar üzerinde belirlenmesi gerekir. Bu konfigürasyon bir çok mekanizmanın düzgün çalışmasını sağlar. (Örn: auto scaling, resource quota vb.)

Tabi bazen cluster ortamında bu konfigürasyonların yapılmadığı deployment’lara rastlamak da mümkündür. Ancak yüzlerce deployment’ın olduğu cluster’lar üzerinde bunların saptanması kolay değildir.

İşte tam bu noktada kubeadvisor’u kullanarak resource-limit konfigürasyonu yapılmamış konfigürasyonları kolaylıkla saptayabilirsiniz.

Kubeadvisor ile cluster düzenli olarak kontrol edilmelidir. Bu düzenli kontrol cluster üzerindeki problemlerin saptanmasına yardımcı olur.

Kubeadvisor tool’u resource quota uygulanmadan önce çalıştırılmalıdır. Bu işlem sonrasında resource limit konfigürasyonu yapılmamış olan pod’lar kolaylıkla belirlenir.

RBAC kullanılmayan cluster üzerinde aşağıdaki komut çalıştırılarak hızlı şekilde Kubeadvisor kurulumu yapılabilir.

# kubectl run --rm -i -t kube-advisor --image=mcr.microsoft.com/aks/kubeadvisor --restart=Never

RBAC etkin olan ortamlarda ise kurulum için aşağıdaki komut çalıştırılmalıdır.

# kubectl apply -f https://raw.githubusercontent.com/Azure/kube-advisor/master/sa.yaml?token=ABLLDqUpCcBLHrAoMNOCwSahn4b-hwKKks5bl-0QwA%3D%3D

Bu işlemlerin ardından kubeadvisor’u çalıştırmak için aşağıdaki komutu çalıştırmak yeterli olacaktır.

# kubectl run --rm -i -t kube-advisor --image=mcr.microsoft.com/aks/kubeadvisor --restart=Never --overrides="{ \"apiVersion\": \"v1\", \"spec\": { \"serviceAccountName\": \"kube-advisor\" } }"

Kube-advisor’a ait github linkine ulaşmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

kube-advisor github link.

Fırat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *