Monthly Archives: January 2023

AKS mimarisinde Pod Identity kavramı

Azure Ad Pod Identity AKS üzerinde bulunan pod’ların Azure üzerindeki kaynaklara erişip belli processleri gerçekleştirmesi için gerekli yetkileri sağlar. Şimdi adım adım pod identity kavramını ele alalım. Önce managed identity kavramını ele alalım. Cloud üzerinde yapılandırılan yada barındırılan uygulamalar için en önemli durumlardan bir tanesi uygulamanın cloud üzerinde bulunan servislere erişmesi için gerekli olan kimlik bilgilerinin… Read More »

Azure Kubernetes Service Storage Best Practises

Kubernetes mimarisinde uygulamalar verilerin pod’ların yaşam döngüsüne bağlı olmaksızın tutulmasına ihtiyaç duyabilirler. Söz konusu veriyi barındırma olduğunda burada göz önünde bulundurulması gereken en önemli durum verinin kalıcı olup olmadığıdır. Normal şartlarda pod’un yaşam döngüsü sonlandığında üzerinde tuttuğu data da silinir. Datanın kalıcı olması için verilerin pod’lara attach edilmiş olan volume’lerde tutulmaları gerekir. Tabi bazı verilerin… Read More »

What is GitOps?

Yakın zamanda çoğu müşterimden GitOps konusunda sorular gelmeye başladı. Hepsi bu yaklaşımı belirli tool’lar kullanıp yapılarına entegre etmeyi amaçlıyorlar. Ancak kolay değil. Bu yaklaşımın entegre edilmesi git tarafında da advanced bir bilgiye sahip olunmasını gerektiriyor. Şimdi temel olarak gitops’un ne olduğundan ve genel practise’lerinden bahsedeceğim. ilerleyen zamanlarda da GitOps tarafındaki en kullanışlı tool’lardan birisi olduğunu… Read More »