Monthly Archives: February 2021

AKS -Kubeadvisor

Resource limit konfigürasyonu deployment’lar üzerinde belirlenmesi gerekir. Bu konfigürasyon bir çok mekanizmanın düzgün çalışmasını sağlar. (Örn: auto scaling, resource quota vb.) Tabi bazen cluster ortamında bu konfigürasyonların yapılmadığı deployment’lara rastlamak da mümkündür. Ancak yüzlerce deployment’ın olduğu cluster’lar üzerinde bunların saptanması kolay değildir. İşte tam bu noktada kubeadvisor’u kullanarak resource-limit konfigürasyonu yapılmamış konfigürasyonları kolaylıkla saptayabilirsiniz. Kubeadvisor… Read More »

AKS – Advanced Scheduling

Resource intensive application’ların limitlenmesinde advanced scheduling bileşenleri önemli rol oynar. Bu özellikler sayesinde node’ların belirli iş yükleri için available olmasına olanak sağlanır. Örnek olarak cluster üzerinde AI yada ML çalıştıracak olan iş yükleri GPU’lu node’lara ihtiyaç duyarlar. GPU’ya sahip olan resource’lar pahalı oldukları için bu tipte kaynaklara ihtiyaç duyan iş yüklerinin burada schedule olabilmeleri için… Read More »

Azure Immerse Workshop

In February Microsoft organized a workshop with enterprise customers and they wanted me to be trainer at this workshop. I’ve accepted it and it was really great. 🙂 All participants has tried to completed cloud native workshop for all day and It was very useful for the participants. Because of covid-19 we’ve organized this event… Read More »