Monthly Archives: March 2024

AKS pv’lerini Velero kullanarak migrate etme işlemi

Azure Kubernetes Service’e geçmek isteyenler, mevcut verileri yeni Kubernetes kümesine nasıl taşıyacakları konusunda karar vermek zorundadır. Bu işlem, veri türüne göre değişik yöntemlerle gerçekleştirilebilir: Veritabanları, genellikle verileri farklı kurulumlar arasında aktarmak için yerleşik araçlara sahiptir. Yapılandırılmamış veriler, nispeten kolay bir şekilde kopyalanıp taşınabilir. Ancak, tüm uygulamalar basit veri taşıma yöntemleri sunmaz. Özellikle, bilinmeyen uygulama verileri… Read More »

Container image scan & code scan with BlackDuck

Black Duck Software, şirketlerin açık kaynak kodlu yazılım bileşenlerinin kullanımını ve uyumluluğunu yönetmelerine yardımcı olan bir yazılım ve hizmet sağlayıcısıdır. Black Duck’un en popüler ürünü olan “Black Duck Hub”, açık kaynak kodlu bileşenlerin tarama ve yönetimini kolaylaştıran bir araçtır. Bu araç, yazılım geliştiricilerinin yazılım projelerinde kullandıkları açık kaynak kodlu bileşenleri izlemelerine, güvenlik açıkları ve lisans… Read More »

Create kind kubernetes cluster for local development environment

Local kubernetes ortamı kurulumu developerlar için biraz zahmetli olabiliyor. Bu sebeple developerlar için oluşturduğum ve kullanımı oldukça kolay olan kind kubernetes cluster kurulumu yapan shell scripti sizler ile paylaşmak istiyorum. Scripti çalıştırmanızın ardından tüm requirementlar ile birlikte kind kurulumu gerçekleşecek ve local ortamınızda uygulamanızı çalıştıracağınız bir cluster’a sahip olacaksınız. Aynı şekilde işinizi tamamlamanızın ardından bu… Read More »