Monthly Archives: November 2023

AKS, Istio & CertManager

Bu makalede AKS üzerinde Istio’yu nasıl enable edeceğinizi ve cert manager entegrasyonunu nasıl yapacağınızı ele alacağım. Tenik içerikli bir makale olacak, şimdiden uyarmış olayım 🙂 Öncelikle bir aks cluster oluşturmak için gerekli olan resource group’u aşağıdaki komutu kullanarak oluşturalım. AKS kurulumu için gerekli olan az komutunu aşağıdaki gibi çalıştırabiliriz. Gerekli kubeconfig dosyasını local config dosyamıza… Read More »

Fluentbit Opensearch Integration in K8s Environment

Elastic Search’ün lisanslı olmasından dolayı log repositroy olarak opensearch kullanılmaya yaygın olarak başkandı. Daha öncelerde EFK stack olarak yapılandırdığımız Elasticsearch-Fluentbit-Kibana üçlüsünün yerini fluentbit-opensearch almaya başladı diyebiliriz. Tabi Elastich Search kullanıp enterprise özelliklerinden faydalanmak isteyenler lisans satın alıp aynı davranışta log management yapmaya devam ediyorlar. Ancak log management işini opensource teknolojilere bırakmak isteyenler için opensearch alternatifi… Read More »

Enable Istio as addon on AKS

Günümüzün karmaşık bulut ortamlarında, mikroservis mimarisi giderek daha popüler hale geliyor. Mikroservisler, uygulamaları küçük, bağımsız hizmetlere ayırarak geliştirmeyi ve işletmeyi kolaylaştırır. Ancak bu yaklaşım, hizmetler arası iletişimi yönetme ve güvenliği sağlama gibi yeni zorluklar da ortaya çıkarır. İşte bu noktada, hizmet ağlarını yönetmek ve güçlendirmek için araçlar ve platformlar devreye girer. Azure Kubernetes Servisi (AKS)… Read More »