Azure Container Apps

By | September 19, 2022

Uzun zamandır bu konu özelinde makale yazmak istiyordum. Ancak vakit bulup yazamamıştım şimdi bir kaç seri halinde bu konudan bahsetmeye çalışacağım. Umarım herkes için faydalı olur 🙂

Öncelikle şu konuyu netleştirelim “Azure Container Apps Nedir?”

Diğer cloud platformlarda benzerlerine rastladığımız, uygulama kodunun ve bağımlılıklarının çalıştırıldığı hafif, ölçeklenebilir ve yönetilebilir bir container platformudur. Bu platform, uygulama geliştirme ve dağıtımı için kapsamlı bir çözüm sunar.

Peki Azure Container Apps ne gibi avantajlar sunar?

Hızlı geliştirme süreci: Azure Container Apps, uygulama geliştirme sürecini hızlandırır. Bu, geliştiricilerin uygulamalarını daha hızlı bir şekilde oluşturmalarına olanak tanır.

Ölçeklenebilirlik: Azure Container Apps, uygulamanın talebe göre ölçeklenmesini sağlar. Bu, uygulamanın performansını arttırmaya yardımcı olur ve kullanıcı deneyimini iyileştirir.

Güvenlik: Azure Container Apps, uygulamanın güvenliğini arttırmaya yardımcı olan bir dizi özellik sunar. Bu özellikler, uygulamanın güvenli bir şekilde çalışmasını sağlar.

Yönetim kolaylığı: Azure Container Apps, uygulama yönetimini kolaylaştırır. Bu, uygulamanın daha verimli bir şekilde yönetilmesine olanak tanır.

Orchestration platformlarından farkı nedir?

Kubernetes tipindeki orkestrasyon tool’ları beraberinde kompleks bir yapı ve bir know-how gerekliliği getirir. Her ne kadar docker hakkında bilginiz olsa bile bu tipteki tool’ları yönetmek kolay değildir. Bu yüzden containerized iş yüklerinizi kubernetes know-how’ı olmadan çalıştırmak isterseniz Azure Container Apps sizin için oldukça uygun bir servis 🙂

Azure Container Apps Nasıl Kullanılır?

Azure Container Apps kullanmak oldukça kolaydır. “Create Container App” butonuna tıklayarak uygun container imajını, varsa ihtiyaç duyulan environment variable’ları, network payısını (Private yada Public) belirledikten sonra çok hızlı şekilde container app’inizi çalışır hale getirebilirsiniz.

Özetle, hızlı, ölçeklenebilir ve yönetilen bir platforma ihtiyaç duyarsanız Azure Container Apps’ten faydalanabilirsiniz. Uygulama geliştirme sürecini hızlandırır ve kullanıcılara birçok avantaj sağlar.

Fırat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *